Jansen Paprika B.V.
Het verhaal
Jansen Paprika B.V. is een van oorsprong Westlands bedrijf dat opgericht is in 1942 door Piet Jansen, de vader van Theo. Piet is in de oorlog begonnen met tomaten, sla en aardbeien. In 1965 is Piet Jansen paprika’s gaan telen, als één van de eerste paprikabedrijven van Nederland. Zijn zoon Theo heeft in 1976 op 18-jarige leeftijd het bedrijf overgenomen van zijn vader.
Om verder te kunnen doorgroeien zijn de bedrijven van Theo en dat van zijn zoon Ron, die in 2004 paprikateler werd, samengevoegd tot één groot bedrijf van 15 ha. in Andijk in de kop van Noord-Holland. Ook zoon Ivo is toen in het bedrijf gestapt en met zijn drieën leiden ze het bedrijf. Remco, zwager van Ron en Ivo en manager van de verpak- en verwerkingshal, zorgt ervoor dat het topproduct goed geconditioneerd blijft en in diverse verpakkingen bij de klant terecht komt.
Jansen Paprika B.V. is een ambitieus, ultramodern en lekker eigenwijs bedrijf dat zijn eigen weg zoekt. Hiervoor kijken zij naar ontwikkelingen op paprikakwekerijen over de hele wereld. Jansen Paprika B.V. wil op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier paprika’s telen van topkwaliteit. Zij eisen zorgvuldigheid zowel vanuit het bedrijf, als van hun medewerkers en de omgeving. Het enthousiasme van het team en de onderlinge verbondenheid met elkaar komt de kwaliteit ten goede.
​
Het product
Jansen Paprika B.V. teelt rode blokpaprika, puntpaprika en groene paprika. Dit doen ze in hun kas van 15 ha. De rode blokpaprika’s van Jansen Paprika B.V. zijn zacht, zoet en kruidig van smaak. Deze paprika heeft een lange bewaartijd en is lekker als bijvoorbeeld snack, in de salade of bereid in een soep.
Kasteelt
In de kas worden de paprika’s duurzaam geteeld. Zo gebruiken de medewerkers scanners voor het controleren van de gewassen op “plaagdieren” zoals luizen en rupsen en zijn chemische middelen uit den boze. Ook werkt het bedrijf met een gesloten bewateringssysteem. Het water voor de planten wordt opgevangen voor hergebruik. De meststoffen worden zo tevens gefilterd, waardoor ze niet in het buitenwater terechtkomen. En door het ontwerp van de kas en de teeltmethode is het energieverbruik aanzienlijk lager dan in de gangbare paprikateelt.
Gewoôn een paar fotootjes

